Deputatul Nicu Niță: „Ministrul PSD al Agriculturii Petre Daea a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se vor acorda despăgubiri de secetă”

„Vești bune pentru agricultorii brăileni afectați de seceta din acest an! Ministrul PSD al Agriculturii Petre Daea a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se vor acorda despăgubiri de secetă.”, a anunțat astăzi deputatul social–democrat Nicu Niță.
Politicianul brăilean a mai precizat că acest act normativ prevede compensații de 1.500 de lei pe hectar pentru suprafețele calamitate 100%, iar pentru pentru suprafețele cu un procent mai mic de calamitare, sumele vor fi reduse proporțional.
„Plata acestor sume se va face ținând cont de procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor încheiate de comisiile de specialitate, potrivit cărora un număr însemnat de culturi înființate în toamna anului 2021 au fost afectate în grade diferite de afectare, cuprinse între 30% și 100%.
Pentru culturile de primăvară o decizie va fi luată după data de 15 noiembrie, dată la care toate procesele verbale de constatare vor fi încheiate.”
, a mai zis deputatul PSD, Nicu Niță.
În plus, parlamentarul brăilean a mai ținut să sublinieze faptul că ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, întreprinde toate demersurile, la nivel guvernamental, pentru ca fermierii să primească acest sprijin foarte necesar.
„Partidul Social Democrat își respectă angajamentele față de fermieri. Așa cum am promis, sprijinim fermierii atunci când au nevoie cu măsuri adaptate condițiilor și nevoilor reale.”, a mai precizat același deputat.