24 – 25 septembrie, Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență va fi la Brăila | Simulări privind situaţii de urgenţă, incendii, situaţii meteo extreme sau chiar cutremure

În perioada 24 – 25 septembrie 2022, Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență va ajunge în Municipiul Brăila.
Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență va fi amplasat în zona adăpostului pescăresc de pe Faleza Dunării. Acesta poate fi vizitat, în cele două zile, în intervalul orar 09:00 – 20:00.
Prin obiectivul său de formare a populaţiei, Centrul Mobil este dotat cu echipamente care simulează diverse situaţii de urgenţă, incendii, situaţii meteo extreme sau chiar cutremure. În ceea ce priveşte incendiile, pot fi simulate flăcări digitale în producerea unor incendii la aragaz, coşul de gunoi şi aparate electronice şi electrocasnice în bucătărie şi dormitor.
Cu această ocazie, cetăţenii vor putea identifica mai uşor posibilii factori de risc şi vor avea oportunitatea să înveţe modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.
Personalul inspectoratului este pregătit să acorde timp și să răspundă la toate întrebările legate de modul de acțiune în cazul apariției unei situații de urgență.