Prefectul Timofei: „Prevenirea pericolelor ce pot afecta siguranța elevilor reprezintă obiectivul principal pentru anul școlar 2022–2023”

Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, a participat marți, 30 august 2022, la videoconferința organizată la nivelul Guvernului, având ca temă analiza stadiului pregătirii unităților de învățământ pentru începerea noului an școlar.
La întâlnirea cu eșalonul superior al Ministerului Afacerilor Interne – Lucian Bode, Ministerului Educației – Sorin Cîmpeanu, întâlnire condusă de premierul Nicolae Ionel Ciucă, alături de reprezentantul Executivului în teritoriu au fost prezenți noul inspector școlar general Elena Tudor, șefii structurilor MAI la nivel județean (Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila – Cristian Ion, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Marius Budu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila – Iulian Albăceanu), precum și directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila – Gabriel Ciochină.

”Debutul anului școlar necesită un efort integrat din partea tuturor autorităților atât la nivel local cât și central. Prevenirea pericolelor ce pot afecta siguranța elevilor reprezintă obiectivul principal pentru anul școlar 2022 – 2023 și constituie, pe lângă activitatea didactică, piatra de temelie pentru viitorul tinerilor. De aceea, am constituit, încă de săptămâna trecută, prin ordin de prefect, Comisia Mixtă pentru verificarea unităților școlare pentru buna desfășurare a procesului de învățământ, comisie din care fac parte reprezentanți din partea Instituției Prefectului – Județul Brăila, ISU «Dunărea» Brăila, Inspectoratului Școlar și DSP Brăila. Membrii desemnați au verificat unitățile de învățământ din municipiu și județ cu scopul de a stabili gradul de pregătire al acestora înainte de debutul anului școlar.”

a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la rândul său, în cadrul ședinței de Guvern din data de 31 august, a făcut o declarație privind siguranța în unitățile de învățământ din întreaga țară:

„Din punct de vedere al siguranței, avem o colaborare cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Dezvoltării. Am semnat un plan comun de acțiune, și le mulțumesc celor două Ministere. Am trecut în revistă, în teritoriu, absolut toate școlile care sunt acoperite din perspectiva pazei, fie de către Poliție, fie de către Jandarmerie, fie de către Poliția Locală. Am avut o serie de întâlniri, una a fost chiar ieri, la Prefectură, pentru combaterea consumului de droguri și prevenirea consumului de droguri în școli. Suntem într-o colaborare permanentă cu Ministerul Sănătății și avem o serie de proiecte pentru siguranță sanitară în școli.”