Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în vizită inopinată marți seară în Județul Brăila în contextul secetei actuale

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a efectuat marți, 26 iulie 2022, o vizită scurtă în Județul Brăila, vizată fiind situația irigațiilor din zonă, ca urmare a caniculei înregistrate în ultimele zile ce a dus la scăderea alarmantă a cotelor apelor din zonă.
Prefectul Judeţului Brăila, Iulian Timofei, l-a însoţit marți seară pe ministrul Daea în vizita pe care acesta a întreprins-o la cele două Stații de pompare de bază, situate pe Dunăre (SPA “I. M. Gheorghiu” și SPD 1 Chiscani), ministrul dorind să vadă, în teren, care este situația la cele două prize de apă, în contextul cotelor scăzute ale fluviului Dunărea din ultimul timp.

În timpul vizitei sale la stația de pompare de la Stăncuța, ministrul Daea a recomandat continuarea lucrărilor legate de irigații, punând însă accent și pe investițiile în domeniu.

Făcând referire la vizita de marți a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Județul Brăila, prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, a ținut să menționeze că: “Vizita domnului ministru vine în contextul în care se înregistrează cote scăzute ale fluviului, pe fondul secetei. De asemenea, oficialul a dorit să vadă care este stadiul proiectului investițional de modernizare la Stația de pompare de bază «I. M. Gheorghiu» și s-a arătat mulțumit de faptul că lucrările au fost deja finalizate, cu o lună înainte de termenul convenit inițial.
A dat asigurări reprezentanților Filialei teritoriale Îmbunătățiri Funciare Brăila că se vor continua proiectele de investiții în domeniul irigații în cadrul programului național dedicat acestui sector cu un buget alocat, până în 2027, de 1,5 milioane euro, cu mențiunea că suma poate fi suplimentată în funcție de cerințe.
În plus, domnul ministru a insistat asupra ideii că specialiștii de la Îmbunătățiri Funciare vor face toate eforturile pentru a pune la dispoziția fermierilor apa pentru irigații”
.
În timpul deplasării sale în județul Brăila, ministrul Petre Daea a fost însoțit de: Cornel Popa, directorul ANIF; deputatul social-democrat Nicu Niță; senatorul Ion Rotaru, președintele PSD Brăila; Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila; Mihaela Bordei, directorul Filialei teritoriale Îmbunătățiri Funciare Brăila.