15 persoane, sancționate de polițiștii locali cu amenzi în valoare de 14.100 lei pentru nerespectarea legii

În perioada 12 – 20.07.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010.
În perioada analizată, pe linia păstrării curățeniei în Municipiul Brăila, poliţiştii locali au depistat şi sancţionat 15 persoane, cu amenzi în valoare de 14.100 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.
Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 3.000 lei.
Pentru expunerea prin lipire a afișelor sau anunțurilor publicitare, în alte locuri decât pe panourile de afișaj, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 4.000 lei.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 privind circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor sau degradând trotuarul, pe scuaruri și insule pentru dirijarea circulației, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun, a fost depistată şi sancţionată contravenţional o persoană din Brăila, cu amendă în valoare de 100 lei.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016 au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei.
Pentru nerespectarea de către deținătorii de câini a obligației de a lua măsuri de prevenire a zgomotelor provocate de câinii pe care îi dețin, conform H.C.L.M. Brăila nr. 19/2014, o persoană din Brăila a fost depistată şi sancţionată contravenţional cu avertisment de polițiștii locali brăileni.