Inspectorul școlar general Cătălin Canciu susține că, pentru școala brăileană, o eventuală revenire la învățământul online nu mai este o problemă

Creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate cu Covid aduce, din nou, în discuții eventualitatea revenirii la învățământul online, în anul școlar următor.
În cadrul unei conferințe de presă, organizată marți, 12 iulie 2022, de PNL Brăila, consilierul județean Cătălin Canciu, care este în același timp și inspector școlar general în cadrul ISJ Brăila, întrebat de jurnaliști dacă școala brăileană poate face față unei eventuale reveniri la învățământul online, acesta a declarat că, în prezent, învățământul online nu mai reprezintă o problemă pentru elevii și profesorii brăileni, chiar dacă, cu ani în urmă, acest stil de învățământ părea un vis.

„Eu vă spun din punct de vedere administrativ, dacă până acum nu ne imaginam, cu toate că am visat la un sistem de videoconferință cu directorii. Pentru că o ședință, de fapt, ce înseamnă? Suma timpului consumat de fiecare participant. Și am ajunge la o sumă foarte mare din punct de vedere economic. Și am spus: «De ce să vină directorul de la Bărăganu, și să nu rămână la școală, și să facem o ședință?», visam acum câțiva ani. Nu am putut să o materializăm. Uitați că astăzi, o ședință o putem organiza în 2 – 3 minute. Același lucru se întâmplă și în cadrul Inspectoratului, avem proceduri, ne putem întâlni online, sunt ore de curs care se pliază pentru anumite discipline foarte bine.”

a spus Cătălin Canciu

În plus, inspectorul școlar general a mai ținut să sublinieze faptul că, la ora actuală, cadrele didactice sunt deja familiarizate cu sistemul de predare online și activitatea didactică se poate desfășura fără probleme.

„Acum chiar ne-am familiarizat. Avem platforme. Putem desfășura o activitate, zic eu, destul de frumoasă, dar pentru că omul este o persoană, o ființă socială, evoluează numai în comun relaționând.”

a mai precizat inspectorul școlar general Cătălin Canciu