Ironii la adresa ministrului Daea | Deputatul Popa: „Credeți dumneavoastră că dacă intri în canal în pantofi, curge apa mai repede?!”

Deputatul liberal Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, l-a ironizat marți în cadrul unei conferințe de presă pe actualul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, social-democratul Petre Daea, care a postat pe o rețea de socializare, la scurt timp după numirea sa ca ministru, o fotografie în care străbate încălțat în pantofi un canal de irigații.
Întrebat de jurnaliști ce părere are de fotografia respectivă, deputatul liberal Alexandru Popa a declarat: „Partidul Social Democrat are în jur de 7-8 luni de zile Ministerul Agriculturii. Dacă ne uităm în județul Brăila, toți au pus accent foarte mare pe sistemul de irigații. Singurul segment care a fost pus în folosință în ultimii șapte ani a fost segmentul pe care l-am susținut eu. Eu nu sunt de acord cu mesajele astea populiste (…), asta este o circotecă ieftină, pe care unul ca mine, care este inginer agronom și știe problemele care sunt în teren, nu poate să o accepte. Nu este posibil!
Mergem în teren, ne ducem la 11:30 noaptea pe câmp să vedem porumbul. Să știți că noaptea, porumbul este mai vesel. Serios?!
Haideți să facem lucrurile, și lucrurile pe care trebuie să le facem, în agricultură, nu doar să ne pozăm prin toate canalele și să încercăm să facem din întâlnirile noastre doar o conferință de presă. Agricultura are nevoie de altceva!”

Continuând pe același subiect, cel al agriculturii românești și al ministrului actual al acestei ramuri economice, președintele PNL Brăila a pus accent, în timpul discuțiilor cu jurnaliștii, și pe faptul că la ora actuală nu există, în opinia sa, sisteme de irigat viabile cât si un program național de împădurire corect.
„Ne plângem că de 30 de ani nu merge agricultura în direcția în care ne dorim cu toții. Nu avem sisteme de irigat viabile, nu există un program național de împădurire corect, și ce facem în această situație? (…).
Eu nu am nimic personal cu domnul Daea dar, din punctul meu de vedere, astăzi este depășit de situație. Nu poți să vii să te duci la 11:00-12:00 noaptea, sau ziua, să intri în pantofi în canal.
Credeți dumneavoastră că dacă intri în canal în pantofi, curge apa mai repede? Nu-i nimic.
Acestea sunt doar niște mesaje populiste pe care unul care cunoște agricultură, și îmi asum ceea ce spun că muncesc o suprafață foarte mare, am și zootehnie și piscicultură, nu este de acord cu ele! A fost un strigăt al unui fermier, nu neaparat al unui politician. Nu e corect așa ceva!”
, a mai spus deputatul liberal Alexandru Popa, președintele PNL Brăila.