HC Dunărea Brăila a început pregătirile pentru noul sezon | Adrian Manole: ”Am format un lot demn de podiumul Ligii Naționale”

Clubul ”Dunărea” Brăila s-a reunit, marți dimineață, la Sala Polivalentă, iar noua echipă de handbal a început pregătirile pentru noul sezon. Cu un lot mai complex, cu jucătoare importante atât din România cât și din străinătate, obiectivul echipei pentru sezonul 2022/2023 este unul: calificarea în Cupele Europene.
După o vacanţă de mai bine de o lună, ”Dunărea” Brăila a început pregătirile pentru noul sezon competiţional, toate acestea după ce luni, 11.07.2022, majoritatea jucătoarelor au efectuat vizita medicală.
Sub conducerea antrenorului principal Neven Hrupec, la primul antrenament din Polivalentă au participat 23 de jucătoare.
Urmează o perioadă de pregătire pe plan local, până pe data de 23 iulie, când echipa brăileană va pleca în Ungaria la Siofok unde va efectua antrenamente comune și meciuri amicale în compania echipei care în 2019 a fost câștigătoarea EHF. În data de 29.07.2022 ”Dunărea” Brăila va merge în cantonament montan.
Nu vor lipsi nici meciurile de verificare, primul adversar care şi-a dat acordul este campioana României, Rapid București, data disputării fiind 11 August 2022, atunci când va avea loc și evenimentul de lansare a noului lot.

”Sunt de părere că am format un lot demn de podiumul Ligii Naționale. Va urma o perioadă de muncă intensă în care jucătoarele vor trebui să se cunoască, să se antreneze și să se readapteze având în vedere că a fost o pauză de mai bine de o lună. Noi, staff-ul tehnic, nu am avut pauză, am muncit în fiecare zi, am pus la punct detalii importante, am făcut foarte multe schimbări în bine, toate acestea urmând a fi prezentate în data de 11 August, atunci când va avea loc evenimentul de lansare al noului lot.”

a declarat președintele ”Dunărea” Brăila, Adrian Manole

Lotul ”Dunărea” Brăila prezent la reunire (Prenume, Nume):
• Extreme stânga: Jovana Sazdovska, Larissa Fais Munhoz Araújo, Ștefania Epureanu;
• Extreme dreapta: Jessica Quintino Ribeiro, Josipa Mamić, Cătălina Pisică;
• Centru: Kristina Liščević, Marija Šteriova, Francielle Gomes da Rocha;
• Portari: Mayssa Raquel de Oliveira Pessoa, Elena Șerban, Clara Preda;
• Pivoți: Meike Juliane Schmelzer, Liliana da Silva Venâncio, Nicoleta Filofteia Balog, Mirabela Gabriela Coteț;
• Interi dreapta: Jelena Lavko, Aneta Udriștioiu, Mireya González;
• Interi stânga: Alexandra Ramona Severin, Karoline Helena de Souza, Maria Kanaval.
Antrenorul Neven Hrupec a avut alături la reuniune pe antrenorul cu portarii, Iulian Emancipatu, noul preparator fizic, Boris Aspridis și directorul tehnic Ionel Radu.