Internaționala Mireya González a semnat cu ”Dunărea” Brăila

Mireya González Álvarez (n. 1991, León, Spania) este o handbalistă spaniolă care a jucat pentru SCM Râmnicu Vâlcea și este o prezență constantă în echipa națională a Spaniei, pe postul de intermediar dreapta.
Jucătoarea de 30 de ani din Leon s-a format în academia de tineret CLEBA León, a jucat pentru Mios Bigano în Franța (2012-15), pentru maghiarii ERD (2015-2017), ETO Gyory (2018), Siofok (2018-2019) și Râmnicu Vâlcea (2019-2021).
Mireya González are în palmares trei titluri europene, după ce a câștigat Challenge Cup în 2015 cu Mios, Liga Campionilor în 2018 cu echipa ungară ETO Gyory și Cupa EHF cu Siófok în 2019. Alături de echipa românească SCM Râmnicu Vâlcea a bifat:
• Cupa României – Câștigătoare: 2020;
• Supercupa României – Câștigătoare: 2020;
• Liga Națională – Medalie de bronz: 2021;
• Liga Campionilor EHF – Sfertfinalistă: 2020, Optimi de finală: 2021.

”Sunt foarte recunoscătoare Brăilei pentru încredere și pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o făcându-mă parte din acest proiect solid, ambițiile mele fiind la fel de mari ca cele ale clubului. Această echipă poate aduce o mare bucurie în acest sezon și voi munci din greu pentru asta. Hai, Brăila!”

a declarat Gonzales

Cu echipa națională a Spaniei, noua noastră jucătoare deține medalia de argint la Campionatul Mondial din 2019

”Atât Gonzales cât și Liscevic și-au dorit extrem de mult să vină la Brăila. Datorită palmaresului pe care îl dețin, amândouă vor fi jucătoare de bază în cadrul echipei și sunt convins că vor munci pentru obiectivul pe care ni l-am propus să-l atingem în sezonul 2022/2023. Am reușit să reconstruim echipa etalon a Brăilei în Liga Națională de Handbal Feminin prelungind contractele celor care au demonstrat în sezonul trecut că sunt cu sufletul la echipă, dar am adus și jucătoare foarte bune de care aveam mare nevoie.
În altă ordine de idei, ordinul ministrului Novak prin care 40% dintre sportivii unei echipe trebuie să fie români, a dat peste cap majoritatea echipelor de handbal din România. E dificil, în condițiile în care acest ordin a fost emis după ce ne-am format lotul. Considerăm că ordinul domnului Novak este abuziv, populist și nemotivat. Ne este aproape imposibil să respectăm ceea ce un ministru fără pic de fair-play semnează, fără să știe realitatea din teren. Este o lege care contravine normelor Europene, este discriminatorie și o vom ataca în instanță dacă este nevoie.
Scopul ordinului este foarte bun însă se poate aplica abia peste 5-10 ani și asta după ce se realizează câteva strategii de dezvoltare serioase pentru fiecare sport de echipă în parte, nu la comun. Îl invităm pe domnul ministru la o discuție despre handbal, infrastructură și viitor pentru a-l face să înțeleagă care sunt problemele reale de care ne lovim. Proiectul nostru de la Dunărea Brăila chiar pe asta se bazează, pe o strategie serioasă de viitor. De aceea, încă din acest an, fără să fim obligați, am înființat echipa de divizie prin care o să avem un sistem piramidal complet.”
a declarat președintele ”Dunărea” Brăila, Adrian Manole.

HC Dunărea Brăila