15 brăileni amendați, în doar câteva zile, pentru nerespectarea curățeniei municipiului și a normelor de conduită socială!

În perioada 09.07 – 11.07.2022, polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al Municipiului Brăila precum și normele de conduită socială. În total, este vorba despre 15 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 62 de ani.
Dintre acestea, 4 persoane au fost surprinse în timp ce depozitau pe domeniul public diverse tipuri de deșeuri, în zona Pieței Apollo, pe str. Ștefan cel Mare, str. Simion Bărnuțiu sau str. Radu Popescu. În acest caz, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 lei.
De asemenea, 5 persoane au fost surprinse tulburând liniștea publică, fie prin producerea de zgomote și larmă, fie prin utilizarea la intensitate maximă a unor instrumente muzicale sau boxe, pe Aleea Mugurilor, respectiv pe Calea Călărașilor.
În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei. În plus, o altă persoană a fost amendată cu suma de 200 de lei, după ce a fost depistată în timp ce își satisfăcea nevoile fiziologice în Parcul Monument, spre indignarea trecătorilor.
Totodată, alte 5 persoane au fost depistate în timp ce consumau semințe și aruncau cojile pe jos, pe str. 1 Decembrie 1918, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 5.000 lei.