Simpozion aniversar organizat de I.T.M. Brăila de Ziua Inspecției Muncii

Luni, 11 iulie 2022, s-a aniversat împlinirea a 23 de ani de la înființarea Inspecției Muncii în structura și organizarea actuală.
Inspecţia Muncii, înființată în baza Legii nr. 108/1999, acţionează pentru asigurarea protecţiei sociale a muncii, în baza prevederilor art. 41 din Constituţia României, republicată şi, respectiv, a prevederilor Convenţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii nr. 81/1947 privind inspecţia muncii în industrie şi comerţ şi ale Convenţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii nr. 129/1969 privind inspecţia muncii în agricultură.
Cu ocazia Zilei Inspecției Muncii, zi instituită prin Legea nr. 337 din 2018, privind Statutul Inspectorului de Muncă, prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, a adresat public o urare tuturor angajaților acestei instituții.

„Astăzi, 11 iulie, Inspectoratele de Muncă de la nivelul întregii țări sărbătoresc Ziua Inspecției Muncii. Obiectivul principal al acestor instituții este acela de a veghea la respectarea legalității în relațiile de muncă, precum și la asigurarea unui climat de siguranță și securitate a procesului de muncă. La mulți ani tuturor inspectorilor de muncă!”

a spus prefectul Județului Brăila

Tot cu ocazia aniversării Zilei Inspecției Muncii, I.T.M. Brăila a organizat un simpozion aniversar la care au fost prezente firme de pe piața muncii Județului Brăila, în cadrul căruia au fost urmărite şi discutate tendințele emergente în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul relațiilor de muncă, precum și noutăţile legislative în domeniu.
„Cu acest prilej, conducerea I.T.M. Brăila transmite mediului de afaceri și tuturor lucrătorilor din județul Brăila multă sănătate și succes în activitatea ce o desfășoară!”, au declarat public reprezentanții I.T.M. Brăila.