Eurodeputatul Maria Grapini: „Rolul politicianului este de a reglementa în baza consultărilor cu cetățenii, nu de a reglementa, stând într-un birou!”

Relația dintre un europarlamentar român și cetățenii care i-au încredințat votul lor este esențială în conceptul de reprezentare a acestora în Parlamentul European.
Eurodeputatul umanist Maria Grapini este de părere că rolul unui politician este foarte important la nivel național sau internațional și ar trebui să aibă în prim-plan factorul comunicare, respectiv dialogul direct cu cetățenii, deplasările în teritoriu fiind însemnate din acest punct de vedere.
„Cred foarte tare că rolul politicianului este de a reglementa în baza consultărilor cu cetățenii, nu de a reglementa, stând într-un birou și gândind o problemă. Poate o gândește bine, dar neapărat trebuie consultare și, de aceea, modul meu de lucru acesta a fost, să mă deplasez în teritoriu.”, a declarat politicianul Grapini în cadrul intâlnirii din acest weekend cu umaniștii braileni, participând în calitate de invitat special la o dezbatere pe tema „Euroscepticismul la români”.
Europarlamentarul umanist consideră ca dialogul direct cu cetățenii este foarte important, punând accent pe importanța întâlnirilor cu românii din țară dar și cu cei din diaspora.
„Mă deplasez și în străinătate, pentru că avem, după cum știți, mult prea mulți români, din păcate, plecați afară. Săptămâna trecută, am fost în Bolognia și m-am întâlnit cu românii din Italia, în aprilie am fost în Madrid și m-am întâlnit cu românii din Madrid.
De altfel, am și inițiat o gală, Gala ACT se cheamă, Antreprenoriat, Cultură, Tradiții, și am premiat, anul trecut, douăzeci de români în Italia, anul acesta, douăzeci de români în Spania.”
, a spus eurodeputatul PUSL.
Totodată, Maria Grapini a pus accent, în cadrul discuțiilor de sâmbătă, și pe importanța mai mare ce ar trebui acordată, la ora actuală, meseriilor din toate domeniile, plecând de la premiza că meseria este o brățară de aur.
„Dacă veți discuta cu orice companie, din orice domeniu, se plâng că nu au meseriași. Tatăl meu a fost meseriaș la uzina mecanică. Auzeam în casă, deseori, „meseria brățară de aur”, și atunci mi-a venit ideea să fac, cu această titulatură, această caravană, să îndemn, pe de o parte, tinerii să îndrăznească să facă o meserie, că asta nu înseamnă că e mai puțin prețios decât unul care are facultate. Nu! Din contră, omul potrivit la locul potrivit!”, a mai spus eurodeputatul PUSL, Maria Grapini.