„Premiul pentru interpretarea unui repertoriu național”, căștigat de Corul mixt „Trison” în Serbia

Corul mixt „Trison”, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, a participat cu succes, ca unic reprezentant al României, la cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului Coral Internațional de la Niš (Serbia), desfăşurat în perioada 7-10 iulie 2022. Evoluţia remarcabilă a corului brăilean a fost răsplătită cu „Premiul pentru interpretarea unui repertoriu național”.

„Prestigiosul cor din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii «Vespasian Lungu» Brăila a susţinut concerte în zilele de 8 şi 9 iulie, alături de alte 21 de ansambluri din Bulgaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Uruguay, pentru ca în seara finală să participe la gala festivă (în cadrul căreia a interpretat două piese deosebite – «Ghana Alleluya» şi «Tebe Poem» de Stevan Mokranjac – alături de încă trei coruri din Serbia) şi la ceremonia de premiere, fiind recompensat, din partea juriului de experți, cu «Premiul pentru interpretarea unui repertoriu național».
Transmitem felicitări şi mulţumiri atât domnilor profesori dirijori, cât şi membrilor corului şi le dorim multe reuşite în continuare.”
, a precizat Gigi-Cristian Morozan, managerul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu”.