Misiuni multiple ale polițiștilor, jandarmilor și pompierilor brăileni în acest sfârșit de săptămână

Siguranța cetățenilor este prioritară pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne. În acest sens, polițiștii, jandarmii și pompierii vor fi alături de brăileni, prin misiuni specifice, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine şi siguranţă în acest sfârșit de săptămână, după cum au dat asigurări reprezentanții Inspectoratului de Poliție Judeţean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila.

Măsuri dispuse la nivelul I.P.J. Brăila pentru un weekend în siguranță

Polițiștii brăileni vor fi la datorie și în weekendul ce urmează, fiind luate măsuri pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, astfel încât cetățenii să fie în siguranță!
De asemenea, polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru prevenirea accidentelor rutiere și a consumului de alcool sau substanțe psihoactive la volan, scop în care vor utiliza aparatele etilotest și DrugTest, precum și aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave.
Astfel, I.P.J. Brăila îi atenționează pe șoferi în legătură cu consumul de droguri în momentul în care se urcă la volan și conduc pe drumurile publice, iar asta pentru că polițiștii continuă sa facă razii în diverse zone din județ pentru a combate acest fenomen.
Vă reamintim că faptele de oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, livrarea și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Drogurile precum alcoolul sunt depresoare, ele încetinesc reacţiile organismului şi produc o stare de somnolenţă, capacitatea de coordonare a mişcărilor este afectată, iar persoana poate cădea şi se poate accidenta cu uşurinţă.
Puteți obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, apelând la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog la numărul de telefon 021 323.30.30 sau accesând http://www.ana.gov.ro.
”Recomandăm tuturor cetățenilor și participanților la trafic să țină cont de următoarele:
– învaţă să spui «NU». Este bine să susţii lucrurile în care crezi şi să nu faci parte dintr-o «turmă»;
– schimbă-ţi grupul de prieteni în cazul în care aceştia exercită o presiune negativă asupra ta. Cunoaşte persoane noi şi implică-te în activităţi sănătoase;
– fii puternic! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri este foarte mare şi este greu să te simţi diferit de ceilalţi. Întodeauna când ai de făcut astfel de alegeri gândeşte-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine;
– nu conduceți sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive şi respectați semnalele agenţilor de poliţie rutieră;
– dacă aveți cunștință de persoane care au probleme legate de consumul de droguri, apelați cu încredere la specialiștii Agenției Naționale Antidrog.
Polițiștii rutieri vor acționa împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu pentru conștientizarea tuturor cetățenilor asupra consecințelor consumului de droguri.”, a precizat inspector de poliție Ostache Elena, din partea I.P.J. Brăila.

Jandarmii brăileni în misiuni de asigurare a ordinii publice

În perioada 17 – 19 iunie, efectivele Jandarmeriei Brăila vor desfășura atât misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele din spațiul public, cât și de menținere, în cooperare cu polițiștii brăileni. De asemenea, locurile aglomerate – faleză, parcuri, centre comerciale, gări, autogări, piețe, în special Stațiunea Lacu Sărat – rămân în atenția echipajelor aflate în serviciu. Sâmbătă, începând cu ora 18:00, jandarmii vor fi prezenți la stadionul din localitatea Traian, acolo unde se va disputa meciul tur al barajului de promovare în Liga a III-a, dintre echipele Victoria Traian și Unirea Braniștea.
“Spectatorilor le facem o invitație la fair-play, așa cum este și titlul campaniei desfășurate de colegii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale. Concret, înainte de începerea meciului, spectatorii vor primi flyere cu recomandări despre comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când se află în tribună. De asemenea, suporterilor le recomandăm să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbal ce ar putea conduce la manifestări violente, astfel de comportamente nefiind tolerate de către forțele de ordine.
Duminică, jandarmii vor fi alături de credincioșii catolici, la Parohia Romano-Catolică din municipiu, unde se va desfășura o procesiune religioasă. Și, deși weekendul se încheie, misiunile de asigurare vor continua. Începând cu data de 20 iunie, colegii vor fi prezenți la centrele de evaluare unde se va desfășura examenul de bacalaureat, pentru asigurarea unui climat de ordine corespunzător. Urăm mult succes absolvenților care urmează să susțină examenul maturității!”, a declarant sergent major Abăseacă Andreea, din partea I.J.J. Brăila.

Pompierii brăileni sunt pregătiți pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice prognozate în acest weekend

”În acest sfârșit de săptamână echipajele inspectoratului vor asigura respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor și realizarea intervenției în cazul producerii unor situații de urgență la două evenimente cu public numeros, la un meci de fotbal în localitatea Traian și la o procesiune organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică, Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” în municipiul Brăila. Astfel, la fața locului va fi prezent câte un echipaj care va îndeplini misiunile specifice.
Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru perioada 17 iunie, ora 11:00 – 18 iunie, ora 06:00, care va consta în descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, averse torențiale și izolat grindină, echipajele inspectoratului sunt pregătite să intervină, conform competențelor, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice prognozate.”, a declarat colonel Stoian Ștefan din partea I.S.U. Dunărea Brăila.