Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va găzdui premierea căștigătorilor Festivalului „CDIdei în cărți”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila găzduiește joi, 23 iunie, începând cu ora 16:00, festivitatea de premiere a căștigătorilor la Festivalul Național „CDIdei în cărți”, eveniment organizat de Centrul de Excelență Brăila.
Festivalul – concurs este un proiect național inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu, care a atras de la an la an participarea a tot mai multor structuri info-documentare: Biblioteci școlare, Centre de documentare și informare, Centre Județene de Excelență. Utilizând metode ale educaţiei nonformale și având succes în primele șase ediții, Festivalul a atras și anul acesta participanți din toată țara, oferind un cadru pentru dezvoltarea şi manifestarea la nivel înalt a unor competenţe privind creativitatea, simţul artistic, competențe TIC, de comunicare, etc.
Festivalul-concurs a avut trei faze: la nivel de unitate, nivel județean și nivel național. De asemenea, s-a desfășurat pe categorii de vârstă și pe trei secțiuni: lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Elevii, organizați în echipe și coordonați de un cadru didactic, au avut de citit o carte, urmând să realizeze un obiect reprezentativ/ machetă/ afiș/ booktrailer din acea lucrare.
Premierea lucrărilor câștigătoare va avea loc în Spațiul Cultural „Dunărea”, din cadrul Bibliotecii, iar Librăria „Humanitas” Brăila va sponsoriza evenimentul.