A fost semnat contractul pentru construcția a încă 21 km ai autostrăzii A7 (lotul 1 Dumbrava – Mizil)!

„Un nou contract pentru Autostrada Ploiești-Buzău a fost semnat astăzi!”, a anunțat joi, 16 iunie 2022, în mediul virtual, vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.
Joi, a avut loc semnarea cotractului între CNAIR și Compania Pizzarotti pentru execuție lucrări Autostrada Ploiești – Buzău, lot 1, Dumbrava – Mizil, km 0+000 – km 21+000, secțiunea A7. Contractul a fost semnat de Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, și Emanuele Chiastra, reprezentant Pizzarotti, în prezența premierului României, Nicolae Ionel Ciucă, și a viceprim-ministrului Sorin Grindeanu.

„Mă bucur că Autostrada Moldova, pe care românii o așteaptă demult, începe să prindă contur. Prin semnarea contractului pentru execuția Lotului 1 din Autostrada Ploiești-Buzău, astăzi, am parcurs încă o etapă importantă. E un moment care începe să devină uzual. Este al doilea contract care se semnează pentru loturile Autostrăzii A7, primul fiind semnat acum în urmă cu câteva zile. Suntem deciși să continuăm în acest ritm astfel încât, până la sfârșitul anului, să fie semnate toate contractele pentru celelalte loturi ale acestui important proiect de infrastructură, care va asigura o legătură rapidă între Moldova și sudul țării.”

a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă

Referitor la evenimentul de joi, vicepremierul Sorin Grindeanu a precizat că:

„Pentru cei 21 de km ai Lotului 1 Dumbrava-Mizil vor începe direct lucrările de execuție! Proiectul include construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m. Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni, potrivit contractului de 1,468 miliarde de lei, fără TVA, finanțat prin PNRR. Investițiile prin PNRR reprezintă o prioritate pentru Ministerul Transporturilor! Un exemplu în acest sens este A7, Autostrada Moldova, pentru care au fost semnate contractele pentru construcția a 2 din cele 13 loturi.”

Ministrul Transporturilor a mai ținut să sublinieze faptul că deși, prin PNRR, trimestrul IV 2023 este termenul prevăzut pentru comunicarea rezultatelor procedurilor de achiziție publică, „Ministerul Transporturilor și-a propus ca țintă îndeplinirea jaloanelor până la sfârșitul anului 2022!”
Întreaga autostradă Ploiești-Buzău este formată din 3 loturi:
• Lotul 1 (Dumbrava – Mizil): 21 de km;
• Lotul 2 (Mizil – Pietroasele): 28,35 de km;
• Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău): 13,90 km.
După finalizarea celor trei loturi, Autostrada Ploiești–Buzău va contribui la reducerea timpului de deplasare între localitățile Ploiești și Buzău și va asigura o mai bună conectivitate la nivel regional.

Sursă foto: Fb. Sorin Grindeanu