Investim în tineri, investim în viitor. Construim ”Satelitul” echipei HC Dunărea Brăila

Începând din sezonul competițional 2022/2023, HC Dunărea Brăila va avea înscrisă în al doilea eșalon valoric al handbalului feminin românesc, echipa a doua. Conform scopului principal al reînființării echipei de divizie, HC Dunărea Brăila se implică în pregătirea și promovarea sportivelor cu calităţi și dorință de afirmare și performanță, către echipa de senioare a clubului nostru cât și la loturile naționale ale României.
Clubul își dorește crearea unui cadru adecvat de pregătire pentru participarea cu succes, în campionat, a echipei de Divizia A şi, în viitor, să coopteze și jucătoare de la echipa de senioare care activează în Liga Florilor. În vederea construirii echipei de Divizia A, HC Dunărea Brăila a obținut semnătura a cinci tinere talentate, dornice să demonstreze că vor face față echipei de ligă națională.
• Zaharia Mara Teodora, portar, 18 ani, vine de la Gr. Șc. Energetic RM. Vâlcea
”Mă bucur foarte mult că mă voi alătura clubului HC Dunărea Brăila. Pentru noul sezon, conducerea, împreună cu staff-ul clubului, pregătesc o echipă profesionistă și puternică, hotărâtă să-și atingă toate obiectivele. Sunt dornică și ambițioasă în a atinge performanțe notabile împreună cu acest club. Aștept cu nerăbdare să-mi cunosc colegele de echipă și împreună să aducem cât mai multe victorii. Hai Brăila!.”, a declarat Mara la semnarea contractului.
• Neacșu Bianca Ștefania, centru, 19 ani, vine de la Gr. Șc. Energetic RM. Vâlcea
”Sunt nerăbdătoare să joc într-o echipă care este într-o continuă dezvoltare și care sprijină tineretul. Am încredere că împreună cu clubul HC Dunărea Brăila o să îmi dezvolt abilitățile sportive. Mă bucur că voi avea ocazia să am parte și de un staff foarte experimentat.”, a declarat Bianca.

• Mazilu Antonia Georgiana, centru/inter stânga, 19 ani, vine de la HCF Piatra Neamț
”Sunt foarte bucuroasă să mă alătur echipei Dunărea Brăila pentru sezonul următor. Știu că este o echipă cu mare potențial, care mă va ajuta să ajung la maximum din ce pot handbalistic. Aștept să-mi cunosc colegele și întreg staff-ul, alături de care îmi doresc să facem surprize plăcute sezonul următor.”, a declarat Antonia după semnarea contractului.
• Ababei Teodora Denisa, inter-dreapta/pivot, 17 ani, vine de la HCF Piatra Neamț
”Sunt fericită să mă alătur echipei Dunărea Brăila, o echipă puternică și cu un staff profesionist unde cu siguranță îmi voi putea atinge potențialul maxim. Sunt nerăbdătoare să îmi cunosc colegele și împreună cred că vom face un sezon foarte bun. Hai, Dunărea Brăila!”, a declarat Teodora.
• David Maria, extremă dreapta, 18 ani, vine de la CS Minaur Baia-Mare
”Sunt foarte bucuroasă de inițiativa conducerii de la Brăila de a investi în tinerele jucătoare. Am ales să mă alătur echipei HC Dunărea Brăila datorită ambițiilor sale pentru sezoanele următoare, totodată fiind un loc în care aș putea progresa semnificativ. Sper să mă integrez repede în colectiv și sunt convinsă că putem face o treabă bună împreună.”, a declarat Maria după semnarea contractului.

Tot din echipa Diviziei A fac parte și jucătoare de la Liceul cu Program Sportiv Brăila dar și de la echipa de junioare 2 a HC Dunărea Brăila.
• Surdu Laura-Elena, centru/extremă stânga 19 ani, vine de la LPS Brăila
”Am deosebita plăcere să mă alătur clubului HC Dunărea Brăila și sunt bucuroasă să fac parte din acest club minunat. Îmi doresc să performez la cel mai înalt nivel.”, a declarat jucătoarea.
• Surdu Andreea-Cristina, extremă stânga/dreapta, 19 ani, vine de la LPS Brăila
”Sunt încântată să mă alătur clubului HC Dunărea Brăila! Îmi doresc să performez la cel mai înalt nivel și vreau să ducem acest proiect cât mai departe. Sunt nerăbdătoare să îmi cunosc noile colege.”, a declarat Andreea.

Iordache Adelina, pivot, 18 ani, vine de la LPS Brăila
“Mă bucur foarte mult că voi face parte din echipa HC Dunărea Brăila. Îmi doresc ca acest nou sezon să aducă numai rezultate pozitive din partea echipei și abia aștept să-mi cunosc noile colege și împreună să evoluăm cât mai frumos la această echipă.”, a declarat Adelina.
Popescu Anca, inter stânga/extremă stânga, 17 ani, vine de la LPS Brăila
”Mă bucur să mă alătur clubului HC Dunărea Brăila! Îmi doresc să evoluez cât mai mult și consider că această oportunitate reprezintă rampa de lansare către Liga Națională. Abia aștept să îmi cunosc colegele și să construim împreună o echipă puternică. Sper să avem parte de cât mai multe victorii și să ne atingem potențialul maxim. Hai Brăila!” a declarat Anca.

• Trifan Antonia Teodora, portar, 16 ani, vine de la HC Dunărea Brăila J2
”Sunt încântată să mă alătur acestui proiect, acestei echipe minunate în care nu aș fi crezut că o să ajung. Știu doar că nu o să vă dezamăgesc, o să cresc și o să excelez, ajungând cât mai departe cu putință. Nu mulți au acestă șansă așa că o să profit de ea. Abia aștept să îmi cunosc colegele cu care sunt sigură că o să obținem rezultate cât mai bune.”, a declarat junioara noastră.
• Ghelase Angelina-Gabriela, inter stânga, 16 ani, vine de la HC Dunarea Brăila J2
”Sunt foarte încântată că mi s-a acordat șansa de a face parte din acest nou proiect, unde voi putea să excelez la un nivel mai bun în performanță. Sunt nerăbdătoare să-mi cunosc noile colege cu care sunt sigură că vom obține rezultate excelente.”, a declarat Angelina.
• Grigore Alexia Teodora, centru, 16 ani, vine de la HC Dunărea Brăila J2
“Sunt entuziasmată că mă alătur noului proiect al clubului. Este o oportunitate în a-mi depăși limitele și de a face performanță. Mă bucur că această șansă îmi este oferită de către clubul în care am crescut și am descoperit frumusețea handbalului și de către același antrenor care mi-a pus prima minge de handbal in mână. Abia aștept să-mi cunosc noile colege și îmi doresc să avem parte de momente fericite și de succes împreună.”, a declarat Alexia.

Competiția adresată Diviziei A este organizată de Federația Română de Handbal și se desfășoară în două serii, alcătuite pe criterii geografice. Cristian Preda s-a alăturat proiectului clubului ”Dunărea” Brăila, acesta urmând să fie antrenorul echipei.