Lucrările avansează pe șantierul Podului Suspendat de la Brăila. Antreprenorul a intensificat mobilizarea pe șantier!

Foto: Captură video

Lucrările avansează pe șantierul Podului Suspendat de la Brăila, a anunțat miercuri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Potrivit acestei surse, antreprenorul a intensificat mobilizarea pe șantier și se lucrează în ritm accelerat la montarea segmentelor de tablier, până la ora actuală fiind aduse deja în șantier un număr de 56 de segmente dintr-un total de 86 fabricate.
„Operațiunile se desfășoară în condiții optime, datorită evoluției meteo favorabile din ultima perioadă.
De asemenea, continuă lucrările de construcție a drumurilor de legătură, fiind în curs de construcție pasajul peste calea ferată, sensurile giratorii, viaductele de acces la malurile Brăila și Jijila, stația de taxare, precum și girația de la km 8 – conexiune cu drumul de legătură Smârdan – Măcin.”
, au mai precizat reprezentanții CNAIR în același mesaj public de miercuri.
Acest mesaj vine după ce Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, declara vineri, 20 mai 2022, după vizita sa la Podul suspendat de la Brăila, că: „De la precedenta verificare în șantier, au fost recuperate o parte dintre întârzieri, dar nu este îndeajuns. La ora actuală, stadiul fizic al lucrărilor este de 63,10%. Sunt încrezător că își vor respecta promisiunea și, până la sfârșitul acestui an, vor finaliza Podul și drumurile de acces.
Din cauza altor probleme, finalizarea lucrărilor la drumurile de legătură va fi amânată pentru 2023.”