Dublu eveniment cultural, lansare de carte și vernisaj, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila

Vineri, 27 mai 2022, începând cu ora 16:30, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila va avea loc lansarea cărții “România – Statele Unite ale Americii. 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor”, semnată de Alexandru Cristian. Invitat să prezinte cartea este artistul plastic Hugo Mărăcineanu.
Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987, în Brăila. Este scriitor, istoric, eseist, poet român. Este specialist în istoria relațiilor internaționale, axându-se pe relații româno-americane, româno-israeliene, geopolitică și filosofie politică. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Bucureşti, masterul de Securitate şi Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale.

„Relațiile româno-americane împlinesc 140 de ani de existență, o existență plină de provocări care au demonstrat, la final, admirația ambelor state pentru modelul civilizațional, România pentru dobândirea independenței, dar și pentru implementarea unui model autentic democratic, Statele Unite ale Americii pentru miracolul cultural și lingvistic reprezentat de poporul român. O istorie care le-a demonstrate ambelor popoare ce înseamnă lupta pentru a fi recunoscut în istorie.”

Alexandru Cristian

Programul manifestării va continua cu vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Maia-Alexandra Englezu. Maia este elevă la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Brăila și se află la a doua expoziție personală, fiind îndrumată de artistul plastic Hugo Mărăcineanu, care-i și prezintă expoziția.
Ambele evenimente se vor desfășura în Spațiul Multifuncțional „Dunărea”, aflat în parcul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila.