Pachet de măsuri pentru susținerea economiei și pentru populație

„Parlamentul a adoptat o nouă măsură din pachetul de sprijin conceput de Guvernul condus de premierul PNL, aceasta referindu-se la majorarea alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială la 22 lei/zi.”, a declarat deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, în cadrul unui Comunicat de Presă dat publicității astăzi, 27 aprilie 2022.
„Este important de precizat că 40% din pachetul de măsuri pentru susținerea economiei și pentru populație se referă direct la cei care au cea mai mare nevoie de o astfel de susținere. Și după cum se poate constata, pachetul «Sprijin pentru România» este pus în aplicare în cel mai scurt timp de la adoptare.
Camera Deputaților a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială.”
, a mai spus deputatul liberal, menționând de asemenea și adoptarea a două proiecte legislative ce vizează cuantumul salariilor în domeniile agricol și alimentar.
„În plus, zilele trecute Parlamentul a mai adoptat două proiecte care au plecat la promulgare: proiectul prin care se asigură salarii de 3.000 lei în agricultură și în industria alimentară, similar celor din domeniul construcțiilor și proiectul de lege prin care se majorează norma de hrană pentru persoanele internate în spitale.”, a precizat Alexandru Popa.
Liderul liberalilor brăileni a mai spus că, în perioada următoare, Guvernul condus de PNL va aproba scheme de ajutor de stat pentru mediul de afaceri, fiindcă acesta are printre priorități protejarea companiilor românești și a locurilor de muncă.
„Mă refer, printre altele, la schema de ajutor pentru stimularea investițiilor de peste 1 milion de euro, cu impact major pentru industria prelucrătoare, industria construcțiilor, informații și comunicații, sănătate, HoReCa și asistență socială.”, a mai declarat deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila.