Portul Galați va deveni unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri și materii prime

Sursă foto: Fb. Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat astăzi, pe o rețea de socializare, că se lucrează la operaționalizarea rapidă a liniilor de cale ferată din Portul Galați.
„Data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru licitația destinată reparației liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiulești (Republica Moldova) și Portul Galați.
Această linie de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre și dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galați.
Astfel, acest port dunărean va deveni, alături de portul Constanța, unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri și materii prime.”
, a mai precizat ministrul Transporturilor și Infrastructurii în același mesaj.
Sorin Grindeanu a mai declarat că reparațiile pentru această linie de cale ferată cu ecartament lărgit (3,583 km) și pentru o linie de cale ferată cu ecartament normal (1,167 km), din Portul Galați, vor dura 60 de zile de la data semnării contractului.
În ceea ce privește fondurile necesare reparării liniilor de cale ferată amintite, ministrul a menționat că: „Suma de 1,289 milioane de lei fără TVA necesară reparațiilor va fi suportată din bugetul CFR Infrastructură”.