Până la data de 02 mai, APIA primește cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează într-un mesaj făcut public în data de 20 aprilie 2022, că până la data de 02 mai 2022, primește Cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA).
Programul Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar.
„Valoarea sprijinului financiar alocat anului 2022 pentru PNA este de peste 60 milioane lei.
Cererile pot fi depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura «Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori», dar și de către apicultori pentru acțiunile C.4. «Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral», respectiv D.3. «Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare».
Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață – Apicultură – Anul 2022.”, au precizat reprezentanții APIA în același mesaj public.
Potrivit sursei citate, cererile de intenție împreună cu documentele aferente se depun la sediile Centrelor APIA sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc).