Un nou transport cu ajutoare umanitare, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos

O nouă acţiune de ajutorare a cetăţenilor ucraineni s-a desfăşurat astăzi, 27 aprilie 2022, prin implicarea clericilor şi credincioşii de la Parohia ”Sf. Atanasie Patelarie” din municipiul Galaţi, susțin public reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
„Peste 3,5 tone cu produse igienico-sanitare şi alimente de primă necesitate au fost colectate la parohia gălăţeană în perioada pascală pentru a fi trimise către Episcopia Tulcii pentru a fi dăruite cetăţenilor ucraineni care au trecut graniţa pe la vama de la Isaccea, precum şi pentru a fi transportate în zona Ismail, Ucraina, la cei care au mare nevoie de orice fel de ajutor.
Valoarea produselor oferite prin această acţiune umanitară este de 14.000 lei.
După ce darurile au fost pregătite special la Parohia «Sf. Atanasie Patelarie» de către membrii Consiliului şi comitetului parohial, acestea au fost duse peste Dunăre în Parohia «Sf. Gheorghe» – Isaccea 1, judeţul Tulcea.”
, a precizat preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Potrivit acestei surse, produsele au fost preluate de preotul paroh şi voluntari din cadrul Parohiei Isaccea 1, pentru ca în zilele următoare acestea să fie transportate la cetăţenii ucraineni aflaţi în unităţile medicale şi în alte instituţii de ocrotire socială din Ucraina.
Acţiunile de ajutorare a ucrainenilor vor continua să se desfășoare și în perioada următoare prin mobilizarea preoţilor şi a credincioşilor din această eparhie.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos