Alexandra Severin a ales HC Dunărea Brăila | „Abia aștept să-mi cunosc noua echipă și să am parte de galeria minunată a Brăilei”

Alexandra Severin (24 ani) este o handbalistă româncă care joacă pentru echipa CS Minaur Baia Mare pe postul de intermediar stânga. Severin a fost și componentă a echipei naționale pentru tineret a României. Anterior, Severin a făcut parte din echipa națională pentru junioare.
Născută la Cluj, Alexandra Severin a început să joace handbal la vârsta de 11 ani, fiind selectată din cadrul școlii. Perioada de juniorat a petrecut-o la Clubul Sportiv Școlar „Viitorul” Cluj, iar în 2016, la doar 17 ani, a fost promovată la echipa de senioare „U” Cluj, antrenată la acea vreme de Carmen Amariei. Fiind încă foarte tânără, Severin nu a jucat multe partide pentru echipa clujeană, dar a înscris 30 de goluri în cele două sezoane petrecute la „U” Cluj. A urmat apoi un an petrecut la Dinamo București, în Divizia A, iar în vara anului 2018 a ajuns la HC Zalău, cu care a jucat apoi în Cupa EHF. Din 2021 Alexandra Severin evoluează pentru CS Minaur Baia Mare.
În 2016, Severin a fost convocată la echipa U18 a României care a luat parte la Campionatul Mondial din Slovacia. În același an a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial U20 din Rusia.
În iunie 2018, Severin a participat cu echipa U20 a României la Scandinavian Open 2018, iar în luna iulie a făcut parte din selecționata națională care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial U20 din Ungaria.

”Sunt foarte bucuroasă să mă alătur echipei Dunarea Brăila, o echipă cu jucătoare de elită și un staff profesionist unde cu siguranță o să pot să îmi ating potențialul maxim în sezoanele următoare. Abia aștept să-mi cunosc noua echipă și să am parte de galeria minunată a Brăilei.”

a declarat Alexandra Severin după semnarea contractului

Alexandra Severin a semnat contract pe o perioadă de doi ani cu posibilitate de prelungire.
Palmares:
· Campionatul Mondial pentru Tineret: Medalie de bronz – 2016;
· Cupa Cupelor: Turul 3 – 2015;
· Cupa României: Medalie de bronz – 2019.
Distincții individuale:
· Cel mai bun sportiv clujean al anului: 2016;
· Cea mai bună apărătoare din Final4-ul Cupei României: 2019.