31 de persoane sancționate contravențional de polițiștii locali brăileni pentru încălcarea unor norme de conduită socială

Sursă foto: Poliția Locală Brăila

Comunicat de Presă

De la începutul anului și până acum, polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor depistate încălcând normele de conduită socială.
Este vorba despre 31 de persoane care au fost surprinse tulburând fără drept liniștea locuitorilor prin producerea de zgomote sau care au tulburat liniștea locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00.
Persoanele respective fie au ascultat muzică la intensitate foarte mare, deranjând vecinii, fie au efectuat diverse lucrări de construcție, inclusiv în timpul orelor destinate odihnei. În total, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 23.400 lei.
De asemenea, s-au mai aplicat și alte două sancțiuni contravenționale unei femei, în vârstă de 46 de ani, și unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, pentru tulburarea liniștii publice în Parcul Monument prin muzică dată la intensitate mare, din autoturismele proprii. Cei doi au fost amendați cu câte 1.000 lei, fiecare.
Facem precizarea că, având în vedere prevederile Art. 2, pct. 25 și pct. 26 din Legea nr. 61/1991 (r) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constituie contravenție atât tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă cât și tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-8:00 și 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

Georgică Tănase
Director executiv Poliția Locală Brăila