Scrioșteanu: „Se lucrează în ritm alert la noul drum de mare viteză între cele două localități riverane Dunării, Brăila și Galați”

„Se lucrează în ritm alert la noul drum de mare viteză între cele două localități riverane Dunării, Brăila și Galați”, a anunțat marți, 5 aprilie 2022, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
„Din luna ianuarie a acestui an, a început execuția lucrărilor pe sectorul cuprins între km 2+880 – km 9+640. Aici au fost realizate lucrări de decapare pământ vegetal și de consolidare terasamente (stabilizare teren fundare).
În prezent, se lucrează intensiv la amenajare depozite materiale, aprovizionare material granular, execuție saltele material granular, lucrări de terasamente și de amenajare podețe.
Până acum, au fost folosiți pentru lucrările de terasamente circa 650.000 mc de material de umplutură.”
, a mai spus secretarul de stat în același mesaj public de pe o rețea de socializare.

Ionel Scrioșteanu a mai precizat că au început și forajele pentru execuția piloților necesari pasajului supra-teran, iar drumul Expres Brăila – Galați va avea o lungime de 10,7 km.
„Va avea 2 benzi de circulație, pe fiecare sens, 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj. Pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre și se încheie la intersecția cu DN2B, în zona Movileni.
Drumul Expres Brăila – Galați va fi o alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B, va asigura o conexiune rapidă între cele două orașe, dar și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.”
, a mai precizat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Sursă foto: Fb. Irinel Ionel Scrioșteanu