„Jubilate”, Concert cameral susținut de Ansamblul „Psalterion”

Ansamblul „Psalterion”, formație camerală într-o continuă metamorfoză ce îl are ca centru gravitațional pe Gabriel Bulancea, chitarist și profesor universitar la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, încearcă să schimbe prin spectacolele sale perceptul general că muzica cultă trebuie să fie sobră și intangibilă.
Cum reușesc? Aducându-i împreună în același spectacol pe cei ce sunt repere de neclintit ai muzicii medievale, renascentiste, baroce, clasice sau romantice cu “greii” muzicii rock și pop ai zilelor noastre, dar și prin sincretismul propus, din îmbrățișarea muzicii cu poezia.
Toate acestea vă sunt propuse de Filarmonica “Lyra-George Cavadia” Brăila, împreună cu cei doi parteneri, Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila, într-un melanj al artelor și al timbrelor muzicale, în seara zilei de sâmbătă, 16 aprilie 2022, de la ora 19:00, la Casa Tineretului Brăila.
În demersul nostru ni se alătură și prestigioasele instituții de cultură: Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Arte.
Vor avea plăcerea să interpreteze pentru dumneavoastră artiștii: Adelina Diaconu – soprană, Doru Ciutacu – tenor, Ilona Văduva – vioară, Anișoara Negură – oboi, Ciprian Oloi – orgă, Gabriel Bulancea – chitară și Vasile Dănilă – recitator.
Biletele pot fi deja procurate de la Agenția Filarmonicii din strada Ana Aslan nr. 29, sau online de pe platforma BLT.ro.
Prețul biletului pentru adulți este de 30 de lei, pentru pensionari și studenți de 20 de lei, iar pentru elevi de 10 lei.