Consilierul județean Alexandru Bucălău, despre rectificarea bugetară și voturile liberalilor

La ședința de joi, 31 martie 2022, a Consiliului Județean Brăila, consilierii liberali s-au abținut să voteze două proiecte de hotărâri referitoare la rectificarea bugetară.
Despre acest subiect, consilierul județean liberal Alexandru Bucălău a vorbit în cadrul unei conferințe de presă susținută, tot joi, de PNL Brăila.
„Au fost două proiecte pe ordinea de zi, două proiecte de hotărâri la care noi ne-am abținut, consilierii județeni din Partidul Național Liberal, referitoare la rectificarea bugetară.
După cum bine știți, noi nu am fost, de la început,
de acord cu bugetul propus pentru anul acesta. Este un buget care se axează pe cheltuirea banului public și nu pe investirea acestuia.”
Liberalul brăilean a amintit, de asemenea, și despre un alt subiect important, asocierea CJ Brăila cu Unitățile Administrativ -Teritoriale din județ.
„În altă ordine de idei, am votat proiectul de hotărâre privind asocierea Consiliului Județean Brăila cu UAT-urile, cel care, cum știți foarte bine, a fost și în anii trecuți.
Anul acesta l-am votat în varianta propusă de Partidul Social Democrat. Încă o dată, îmi exprim nemulțumirea că dânșii nu au ținut cont de părerile și de punctele de vedere pe care le-am avut la discuțiile cu dumnealor, cu privire la plafonul de care va beneficia fiecare comună, pentru asocierile cu respectiva comună. Anul acesta 300.000 lei de la 350.000 lei anul trecut.”
, a spus Bucălău.
Consilierul județean liberal a mai precizat că deși plafonul bugetar de anul acesta nu este chiar cel vizat, a fost totuși votat pentru că primarii din comunele brăilene au nevoie de bani pentru investiții locale.
„Consider că este un plafon mic pentru nevoile județului și nevoile pe care le au primarii din județul nostru dar, am considerat că este bine să votăm pentru că dânșii au nevoie de susținere pentru investiții și pentru rezolvarea problemelor pe care le au comunitățile dumnealor.”, a mai declarat Alexandru Bucălău.