Deputatul Alexandru Popa (PNL): „Este firesc să am o colaborare mai apropiată cu membrii PNL, fiindcă ei m-au adus în poziția în care sunt acum”

Președintele Consiliului Județean Brăila, domnul Iulian Francisk Chiriac, dă din nou cu bâta în baltă și mă acuză mai nou că aș încerca să blochez la București finanțarea unor proiecte depuse de localități din județul Brăila. Domnul Chiriac întâi lansează niște acuzații grave și apoi, dacă este luat la întrebări, o dă la întors și mai taie coada vulpii. Întâi a vorbit despre unii care încearcă să blocheze finanțarea proiectelor Brăilei, iar când a fost întrebat concret la cine se referă, m-a indicat pe mine și a mai redus din acuzații: eu aș cere la minister să se finanțeze doar proiectele primarilor PNL, nu și cele ale primarilor PSD.
Este evident pentru orice om întreg la minte că nu pot influența eu deciziile luate de un minister. Nu este evident și pentru domnul Chiriac, care mai are puțin și o să mă acuze că am blocat dezvoltarea județului în ultimii 30 de ani, de când Brăila este condusă de partidul său.
Este o acuzație de doi lei, în stilul domnului Chiriac. Dacă nu găsește nimic de care să se lege, inventează. Și stă și prost cu imaginația, când e vorba de inventat.
Dacă am făcut ceva, a fost să încurajez primăriile conduse de primari PNL să depună proiecte, dar asta pentru că de acolo mi s-a cerut susținere. Dacă un primar PSD îmi cere sprijinul, voi ajuta cu ce pot. Și sunt 2-3 primari PSD care mi-au cerut sprijinul în ultima vreme și le-am fost alături.
Este firesc să am o colaborare mai apropiată cu membrii PNL, fiindcă ei m-au adus în poziția în care sunt acum și consider că este normal să-i susțin prin toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție, ca parlamentar.
Ideea că aș merge eu la vreun minister ca să cer să nu se acorde finanțare unui proiect al județului Brăila este absurdă.
Și mai e ceva: ultima dată când am verificat, PSD era la guvernare. Domnul Chiriac vorbește de parcă PNL ar fi la guvernare și bieții de ei, PSD-iștii, ar fi în opoziție.
Domnule Chiriac, treziți-vă la realitate! Ce vreți să spuneți, că eu sunt mai puternic decât organizația PSD Brăila, că eu am mai multă influență la centru decât organizația PSD Brăila?
Cine își face documentația corect, potrivit legii, primește finanțare. Nu eu hotărăsc cine primește bani de la minister și cine nu.

Președinte PNL Brăila, deputatAlexandru Popa