Tronsonul de drum Silistraru – Unirea – Gropeni va fi modernizat cu fonduri europene!

„Silistraru – Unirea – Gropeni – un tronson de drum de maximă necesitate (17,6 km), a intrat în modernizare, pe fonduri europene!”, a anunțat, în urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, într-un mesaj public adresat brăilenilor.
Președintele CJ Brăila a mai ținut să sublinieze faptul că acest proiect face parte din strategia de modernizare a tuturor drumurilor pietruite din patrimoniul Consiliului Județean Brăila, iar valoarea proiectului se ridică la suma de 9 milioane de euro, contribuția CJ Brăila fiind de 2%. Termenul de finalizare este luna decembrie a anului 2023.
„Mai avem 4 drumuri județene pietruite, însă și pentru acestea avem proiecte depuse pe programul național Anghel Saligny (DJ202D – Scorțaru Nou – DJ202A, DJ255A – Muchea – Scorțaru Vechi – Traian, DJ212B – tronsonul DJ212A – Frecăței) și pe fonduri europene, în Exercițiul Financiar 2021-2027 fiind promovat spre finanțare DJ203R – Ulmu – Cireșu – Batogu – Lișcoteanca – Dropia.
Ne dorim ca până în 2024, toate aceste drumuri să intre în lucru, astfel să atingem modernizarea în proporție de 100% a drumurilor județene.
”, a mai spus președintele CJ Brăila în același mesaj public din data de 16 martie a.c..

În finalul mesajului său, Francisk Iulian Chiriac a ținut să reamintească locuitorilor județului Brăila faptul că, în comparație cu anul 2016, la ora actuală în județ sunt cu mult mai puține tronsoane de drumuri impracticabile.
„Vă reamintesc că în 2016, Județul Brăila avea foarte multe tronsoane de drum care erau impracticabile, iar astăzi, în 2022, mai avem doar 4. Ne-am propus ca în fiecare an să fie turnat covor asfaltic pe cel puțin 50 km de drumuri județene. Consiliul Județean Brăila are în administrare 605 km de drum județean.”, a mai precizat președintle CJ Brăila.

Sursă foto: Fb. Francisk Iulian Chiriac