Secretarul de stat Florin-Sergiu Dobrescu a participat la Conferința „Francofonie, Antreprenoriat și Leadership Francofon în România”

Luni, 21 martie a.c., Florin-Sergiu Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), a fost invitat să participe la Conferința „Francofonie, Antreprenoriat și Leadership Francofon în România”.
Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București și a fost organizat de Asociația Femeilor Francofone pentru Inovare, Antreprenoriat și Știință – Asoffias.
La această întrunire au fost prezenți membri ai comunității academice și științifice, antreprenori și leaderi în domeniile de interes ale conferinței printre care și Excelența Sa, doamna Laurance Auer – Ambasador al Franței în România.

Conferința a fost centrată pe următoarele teme: Antreprenoriatul francez în România, antreprenoriat pentru noile generații, femeile francofone în știință, formarea tinerilor francofoni, experiențe francofone în România.
În debutul întâlnirii, Florin-Sergiu Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a fost invitat să ia cuvântul și să prezinte perspectivele de dezvoltare ale parteneriatului comunității franco-române.
„Cu ocazia desfășurării acestei conferințe, am dori să salutăm inițiativa Președenției franceze a Consiliului Uniunii Europene de a susține și promova antreprenoriatul feminin și egalitatea de gen la locul de muncă, prin semnarea declarației de la Nevers referitoare la sprijinul egalității profesionale în sectorul privat.
Considerăm că, pentru a obține împuternicirea femeilor ca antreprenori; fondatori; inovatori și investitori, trebuie să adoptăm o abordare orizontală, cuprinzătoare și holistică, inclusiv prin valorificarea mijloacelor economice la toate nivelurile.
Recunoaștem eforturile considerabile ale reprezentanților mediului privat de pretutindeni de a-și menține activitatea economică în perioada delicată cu care ne-am confruntat în ultimii doi ani (…). Apreciem eforturile depuse în toată această perioadă de reprezentanții comunității franceze în vederea intensificării cooperării economice dintre România și Franța.
(…) Ne bucurăm de menținerea unei cooperări România – Franța care prezintă perspective concrete de dezvoltare în domeniul economic pe plan investițional și o viziune comună privind viitorul proiectului european.”
a comunicat Florin-Sergiu Dobrescu.
Secretarul de stat a ținut să sublinieze una dintre măsurile de sprijin implementate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și anume Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul privat întreprinderilor mici și mijlocii.
„Acest program stimulează înființarea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Are ca obiectiv principal sprijinirea structurilor economice private înființate de către femei, dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM și creșterea gradului de digitalizare a companiilor conduse de femei. Bugetul pe anul 2022 pentru acest program național multianual este de 157.624.000 lei.”, a precizat Florin Sergiu Dobrescu, Secretar de stat – MAT.
Conferința a fost organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Francofoniei (20 martie); aceasta fiind prima ediție a Conferinței „Francofonie, Antreprenoriat și Leadership Francofon în România”. Scopul conferinței a fost de a reuni participanți francofoni și francofili din mediul științific, universitar, de business și antreprenorial pentru celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei.