Ziua Eroilor Turci. Moment comemorativ organizat la Cimitirul Eroilor Turci din Brăila

În data de 18 martie, Republica Turcia marchează Ziua Eroilor Turci, zi ce atestă împlinirea a 107 ani de la victoria în Bătălia de la Çanakkale.
Cu acest prilej, delegația Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, condusă de domnul Emre Yurdakul, Consul General al Consulatului Republicii Turcia la Constanța, reprezentanți ai Uniunii Turcilor din România, prefectul Iulian Timofei, viceprimarul municipiului Brăila, Alexandru Jantea Crican, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Ciprian Dobre, reprezentanți ai mediului de afaceri din județele Brăila, Constanța, Galați și Tulcea au depus coroane de flori și au păstrat un moment de reculegere la Cimitirul Eroilor Turci din Brăila.
„Sunt onorat să particip la Ziua Eroilor Turci, eveniment istoric adânc sădit în conștiința națională turcă. Aici, la Brăila, își dorm somnul de veci 754 de eroi căzuți pe frontul din România în timpul celui de-al doilea război mondial. Cu deosebită recunostință aducem un omagiu tuturor celor care și-au pierdut viața în lupta din 1915.”, a declarat Iulian Timofei, prefectul Județului Brăila.