Prefectura Brăila și Comunitatea Rușilor Lipoveni au pus bazele unui proiect umanitar, amenajarea unui Centru de socializare pentru copiii refugiaților din Ucraina

Luându-se în calcul numărul în creștere al mamelor cu copii, refugiați din Ucraina, la Brăila se are în vedere, la ora actuală, materializarea unui proiect umanitar ce are în vedere crearea unui Centru de socializare pentru copiii refugiaților din Ucraina.
„Prefectura Brăila a pus bazele unui proiect umanitar alături de Comunitatea Rușilor Lipoveni din Brăila: amenajarea unui Centru de socializare pentru copiii refugiaților din Ucraina, cazați pe raza județului nostrum.”, au anunțat public reprezentanții acestei instituții.
„Astfel, prefectul Iulian Timofei a avut o primă discuție cu președintele Comunității, prof. Maria Milea, ocazie cu care cei doi au stabilit în linii mari, termenii colaborării, precum și locațiile unde copiii refugiaților vor putea fi primiți de personal vorbitor de limbă rusă.
Vor fi puse la dispoziție spații la Școala Gimnazială A. S. Pușkin, la Grădinița numărul 31 Arlechino , precum și la centrul Comunității Rușilor Lipoveni din Brăila.”, au mai spus reprezentanții Prefecturii Brăila.

Conform acestei surse, copiii vor fi implicați în acțiuni recreative, culturale, educative, care vor fi gândite pe categorii de vârstă, pornind de la vizite la muzeele Brăilei, la ateliere de lucru manual și de creație, sau lectură.