Jandarmii brăileni vor asigura ordinea publică la meciurile din acest weekend, ce se vor disputa în municipiu și județ

În acest weekend, primul weekend fără restricții, în Județul Brăila sunt programate trei competiții sportive importante. Este vorba despre două meciuri de fotbal și unul de handbal, brăilenii pasionați de sport fiind așteptați să ia cu asalt tribunele, umplându-le la întreaga lor capacitate.
Pentru a nu exista conflicte pe timpul desfășurării celor trei meciuri, jandarmii brăileni vor fi, ca de fiecare dată de altfel, prezenți la datorie, fiind alături de cei care vin să-și susțină echipele favorite, pentru a se asigura că „fairplay-ul” este prezent și în tribune, nu doar în terenul de joc.
„Sâmbătă, 12 martie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila vor asigura măsurile de ordine publică la trei competiții sportive, alături de echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila și polițiști locali.”, susțin reprezentanții IJJ Brăila, într-un Comunicat de Presă emis astăzi.
Conform acestei surse, forțele de ordine vor fi prezente atât în municipiu cât și în județ, în localitatea Făurei, unde se va desfășura una dintre cele trei partide din acest weekend.
„Concret, forțele de ordine vor fi prezente în zona Stadionului Municipal Brăila, cu ocazia disputării meciului din Liga a II-a, dintre echipele AFC 1919 Dacia Unirea Brăila și FC Unirea Dej, în preajma Stadionului Orășenesc Făurei, acolo unde va avea loc meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre CS Făurei și Oțelul Galați, dar și în zona Sălii Polivalente „Danubius”, din municipiu, cu ocazia meciului de handbal din cadrul Ligii Florilor MOL, dintre HC Dunărea Brăila și CS Gloria Bistriția 2018.”, au mai precizat reprezentanții IJJ Brăila.
În finalul comunicatului, sunt menționate și câteva dintre obligațiile ce revin spectatorilor și care trebuie respectate pe timpul desfășurării partidelor sportive: „Totodată, reamintim câteva dintre obligațiile care revin spectatorilor în tribune: să nu introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la competiția sportivă, să nu afișeze inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, să nu se implice în conflicte de orice natură. La nevoie, puteți conta pe ajutorul colegilor noștri ori apelați numărul unic de urgență 112.”