Isteria de la benzinării, o isterie nejustificată. Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării!”

UPDATE ∣ Ministrul Virgil Popescu: „Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, declarație de ultimă oră: „Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”


Isteria de la benzinării, o isterie nejustificată

Isteria la benzinării, o isterie nejustificată, susțin surse oficiale. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat public astăzi, 9 martie 2022, că nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri in țara noastră. Acest anunț a fost făcut public astăzi pe pagina de Facebook a Guvernului României.
„Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant.”, a spus Dan Cărbunaru.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Totodată, Dan Cărbunaru a mai specificat faptul că Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.
„Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu.”, a declarat public, tot astăzi, și Virgil Popescu, ministrul Energiei.