Zeci de ucraineni au beneficiat de ospitalitatea brăileană. Prefectul Iulian Timofei a coordonat activitatea de primire a persoanelor refugiate

Duminică noapte, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a coordonat o activitate de primire a unor grupuri de refugiați, formate din femei și copii, sosite din Ucraina. „Oaspeții au fost primiți cu o masă caldă și au beneficiat de condiții foarte bune de cazare în diferite locații puse la dispoziție în mod voluntar de către brăilenii care și-au arătat disponibilitate în a sprijini această cauză.”, se menționează într-un comunicat făcut public de Instituția Prefectului Județul Brăila, luni, 7 martie 2022.
Sursa citată a mai specificat faptul că o parte dintre refugiați și-a manifestat dorința de a rămâne pe raza Județului Brăila, în timp ce alte persoane refugiate au dorit doar să tranziteze țara noastră. Primul grup compact de refugiați ucraineni, format din 68 de persoane, a beneficiat de ospitalitatea locală, aceasta constând în oferirea de cazare, masă și transport. Refugiații au sosit pe raza Județului Brăila, din Județul Galați cu ajutorul unui autocar.
„Prefectul județului, Iulian Timofei a supravegheat îndeaproape toată operațiunea și a ținut permanent legătura cu refugiații. Grupul a fost cazat la Hanul cu Flori, la câțiva kilometri de municipiu, fiindu-le asigurată masa de către un grup de voluntari inimoși ai Clubului Dark Wheels MC Brăila. Pentru că au dorit să-și continue drumul spre țări din Vestul Europei, în cursul acestei după-amiezi, prin implicarea Prefecturii Brăila, le-a fost asigurat transportul către stația CFR Brăila, cu microbuze de la Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila. Mai departe, refugiații vor călători gratis cu trenul spre București, de unde, mulți dintre ei, au în plan să ajungă la Budapesta, tot cu trenul.”, s-a mai specificat în același comunicat.
Potrivit aceleiași surse, alte grupuri au fost cazate de către primăriile localităților brăilene Șuțești, Viziru, Măxineni și Unirea unde, de asemenea, au fost asigurate condiții foarte bune pentru ca oamenii fugiți din calea războiului să se poată odihni înainte să pornească, din nou, la drum.
„Din discuțiile purtate cu refugiații, am aflat că niciunul dintre ei nu va rămâne în România, ci, mai degrabă, vor folosi țara noastră ca punct de tranzit, pentru a pleca în țări precum Polonia, Ungaria sau Germania. Mă bucur că am reușit, împreună cu instituțiile partenere, dar și cu mediul privat, să ajutăm acest grup de persoane să își continue în siguranță drumul. Apreciez toate eforturile pentru acordarea sprijinului în gestionarea acestor situații și doresc să mulțumesc persoanelor implicate, care au înțeles că orice ajutor este de real folos.”, a declarat Iulian Timofei, prefectul Județului Brăila.