Calitatea drumurilor județene brăilene criticată de deputatul liberal Alexandru Popa. „Mărul discordiei”, DJ 203R

„Calitatea drumurilor județene din Brăila arată calitatea administrației PSD a județului Brăila, sub conducerea lui Iulian Francisk Chiriac: deplorabilă.” Aceasta este opinia deputatului liberal Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, exprimată în cadrul unui Comunicat de Presă emis astăzi, 7 martie 2022.
În continuarea mesajului său, președintele PNL Brăila critică, mai ales, calitatea Drumului Județean 203R, care străbate localitățile Ulmu și Cireșu, punând totodată la dispoziția jurnaliștilor și un video edificator.
„De câteori are ocazia, președintele Consiliului Județean Brăila se laudă că a mai modernizat niște drumuri județene, că lucrurile merg din ce în ce mai bine pe partea de infrastructură rutieră, că totul e sub control, dar realitatea este că pe drumurile respective nu se poate circula decât cu 20-30 km/h. Nu știu cu ce compară domnul președinte, când spune că pe drumurile județene se circulă din ce în ce mai bine: cu câmpul proaspăt arat, după o ploaie torențială?
DJ 203R, care străbate localitățile Ulmu și Cireșu de la un capăt la altul și trece prin Batogu și Lișcoteanca, este un drum la care n-a mai fost făcută o reparație în ultimii 40 de ani și îi aduce la disperare pe cei care circulă în acea zonă. Domnul președinte a fost întrebat de mai multe ori despre acest subiect, iar de vreun an tot spune că există un proiect aprobat de Consiliul Județean, ce urmează să fie realizat pe fonduri europene.
Da, există proiectul, dar realizarea lui pe fonduri europene este deocamdată doar o dorință, un vis frumos al domnului Chiriac, nu este o certitudine. Chiar el a recunoscut că ar mai putea dura vreo 3-4 ani până să se realizeze la modul concret lucrările.
Până atunci, pentru șoferii care circulă pe drumul respective este un coșmar: o șosea cu tronsoane neasfaltate, acoperite cu un strat de pietriș, cu porțiuni pe care nu se poate circula cu mai mult de 20 de km/h. Lucrurile sunt atât de grave, încât unele firme de transport au refuzat să intre pe acest traseu, fiindcă își distrug mașinile, iar ambulanțele au mari probleme să ajungă la pacienți.
Domnule președinte Chiriac, în ultimii ani ne-ați tot spus că drumurile sunt o prioritate pentru dvs. Vă întreb la care drumuri vă referiți, că poate n-am înțeles eu bine: drumurile județene, cele care sunt în administarea Consiliului Județean? Adică și DJ 203R?
Sunteți președintele Consiliului Județean de 5 ani și până acum nu s-a făcut nimic cu DJ 203R. Ne puteți spune ce înțelegeți dvs. prin «prioritate»? Nu de alta, dar pare că înțelegem lucruri diferite.
Pe ce criterii stabiliți ce drumuri au prioritate la reparații? DJ 203R, neasfaltat, care nu a fost reparat de 40 de ani, nu vi s-a părut o urgență, ca să vă ocupați de el până acum?
Ne spuneți că o să mai dureze câțiva ani, nu știți câți, până o să-l reparați?
Aveți de gând să veniți în zonă în 2024, în campanile electorală, să le promiteți alegătorilor că dacă votează PSD, o să fie o prioritate pentru dvs. să reparați DJ 203R? Sper să veniți cu mașina personală, nu cu cea de la Consiliul Județean! Și când o să le cereți votul celor din Cireșu și Ulmu, nu uitați să le spuneți oamenilor că «pe drumurile județene din Brăila se circulă din ce în ce mai bine», ca să le fie clar cu cine au de-a face, în caz că mai are vreunul vreun dubiu!”, a declarat președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.