Tabere mobile pentru refugiați la granița cu Ucraina. A fost înființată Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”!

Sâmbătă, 26 februarie 2022, a fost operaționalizată o tabără mobilă în orașul Siret din județul Suceava, a informat public Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) România.
Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.
„Totodată, la nivelul județului Suceava, în Vama Siret, cu sprijinul salvatorilor și a voluntarilor SMURD suceveni, a fost ridicat un cort încălzit care să deservească aceste persoane, prin oferirea de apă și alimente puse la dispoziție de reprezentanții societății civile. De asemenea, au fost operaționalizate și alte corturi de așteptare, de unde cetățenii vor fi preluați și transportați la destinații, în mod organizat. Nu în ultimul rând, la nivelul zonei de frontieră, a fost operaționalizat un Punct de Comandă Mobil.”, au mai anunțat, tot sâmbătă, reprezentații IGSU România.
De asemenea, în județul Botoșani, două corturi aparținând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost montate în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca și este în curs de operaționalizare o altă tabără mobilă în Sighetul Marmației, din județul Maramureș.
„În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor.
Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.”
, au mai declarat reprezentanții IGSU.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, pusă la dispoziția celor care vor să ajute refugiații ucraineni

„Pentru a integra eficient eforturile de acordare a asistenței umanitare refugiaților și persoanelor relocate din Ucraina, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului va funcționa un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.”, a fost specificat într-un mesaj al Guvernului României făcut public în data de 26 februarie 2022, în mediul online.
Conform sursei citate, Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.
„În prezent, peste 100 de oferte de sprijin au fost centralizate prin intermediul acestei platforme.
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă mulțumește voluntarilor, mediului privat, societății civile, organizațiilor și tuturor celor care participă la sprijinul pe care românii îl oferă cetățenilor ucraineni, greu încercați de agresiunea militară rusă!”
, au mai spus reprezentanții Guvernului României.
Mai multe detalii aici: https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult

Sursă foto: Fb. IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania