Flux mare de cetățeni la granițele României. Polițiștii de frontieră sunt la datorie!

În ultimele 24 de ore, în ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, conform datelor făcute publice astăzi de Ministerul Afacerilor Interne pe facebook, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.
Totodată, 22.105 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 21.131 pe sensul de ieșire.
Conform precizărilor publice oferite tot astăzi de reprezentanții Poliției de Frontieră Române, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 6.996 cetăţeni ucraineni (scădere de 6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.417 cetăţeni ucraineni (creştere de 147%).
„De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.
Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 56,4%.”, au mai declarat public reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.
Polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României, asigură cetățenii reprezentații Poliției de Frontieră Române.

Sursă foto: Fb. Oana Șlemco