Val de refugiați la granița cu Ucraina. Prefectul Timofei: „Suntem pregătiți să oferim ajutor!”

La Brăila au fost identificate spații pentru amplasarea unor eventuale tabere pentru refugiați, dacă situația o va impune.
Atacul Rusiei asupra Ucrainei a dus deja la apariția unui val de refugiați la punctele de trecere Siret si Sighetul Marmației. Ca urmare, pe plan local, reprezentanții Instituției Prefectului Județului Brăila au transmis într-un Comunicat de Presă, emis astăzi, că în Județul Brăila au fost deja identificate spații necesare amplasării unor eventuale tabere pentru refugiați:
În urma dialogului și analizei cu factorii decizionali la nivelul județului Brăila, au fost identificate spațiile pentru amplasarea eventualelor tabere pentru refugiați, dacă situația o impune.
«Instituția Prefectului Județului Brăila este în contact permanent cu instituțiile care au atribuții în domeniu și cu autoritățile publice locale. În situația în care suntem solicitați să primim pe raza județului Brăila persoane care au fost forțate să-și părăsească domiciliul din cauza conflictului armat din Ucraina, suntem pregătiți să oferim ajutor.
Vă dați seama, aceste locații erau deja stabilite, iar acum doar au fost reconfirmate în urma unei analize efectuată de către instituțiile și autoritățile publice locale. Asigurăm populația județului Brăila că suntem la datorie și vom gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin sau alte situații ce pot apărea în acest context, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.»
, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.”

Sursă foto: Fb. Oana Șlemco