„Ziua mondială a cercetăşiei”, celebrată la Brăila

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, în parteneriat cu Centrul local „Nufărul alb” din cadrul Organizației Cercetașii României organizează în data de 26 februarie 2022, începând cu ora 12:15, în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, acțiunea pentru celebrarea „Zilei mondiale a cercetăşiei”, marcată anual la 22 februarie.
În acelaşi timp, acțiunea reflectă activitatea cercetaşilor ce reprezintă mai mult decât recreere, este educaţie pentru viaţă, un mod de a trăi şi o mişcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetăşia oferă tinerilor şansa de a participa la diverse activităţi, evenimente, programe şi proiecte care contribuie la dezvoltarea lor, le creează noi oportunităţi, încurajează diversitatea şi egalitatea şi îi ajută să lege noi prietenii.
Evenimentul pentru celebrarea „Zilei mondiale a cercetăşiei”, se va desfăşura cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi în condiţii de siguranţă sanitară, conform HCNSU nr. 7 din 03.02.2022, privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.