Deputatul Popa (PNL): „Marea problemă a Consiliului Județean este faptul că avem un aparat foarte stufos, pot spune la momentul acesta, bine plătit.”

Deputatul liberal Alexandru Popa s-a declarat nemulțumit, în cadrul ultimei conferințe de presă sustinută de organizația PNL Brăila, de modul în care a fost conceput bugetul local pentru anul 2022. Liderul liberalilor brăileni este de părere că împărțirea banilor ar fi trebuit altfel gândită, cei mai mulți bani trebuind, în opinia sa, să meargă către investiții în județ.
„Marea problemă a Consiliului Județean este faptul că avem un aparat foarte stufos, pot spune la momentul acesta, bine plătit. Întregul aparat al Consiliului Județean s-a transformat într-o sinecură de partid. Peste 70% din angajații Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate Consiliului Județean sunt membri de partid. Nu este posibil ca 65% din buget să meargă către cheltuielile cu personalul și cheltuieli de întreținere și doar 35% spre investiții. Iar acest 35%, care merg spre investiții sunt doar pe hârtie.
Dacă vom fi atenți, și în anii din urmă am avut aceeași problemă. 35% au fost acordați la începutul anului, dar acești bani nu vor fi cheltuiți decât poate 50% din 35%. Investițiile sunt pe ultimul plan în concepția domnului președinte al Consiliului Județean.”
Deputatul Popa s-a declarat, de asemenea, nemulțumit de faptul că proiectele propuse de colegii săi de partid, în cadrul ședințelor de Consiliu Județean, au fost considerate futuriste, de către președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, amintind astfel despre propunerea de a se crea un parc industrial la Brăila.
„Colegii mei au luat hotărârea, alături de mine, să acționăm vizavi de bugetul de anul acesta, pentru că nici un amendament al nostru nu a fost luat în considerare de domnul președinte. Dumnealui a invitat colegii mei la o discuție, mai mult cred ca să facă mișto de noi și de brăileni. Nu a luat nimic în considerare. Dumnealui susține, în continuare, că avem proiecte futuriste. Dacă pentru dumnealui un parc industrial, ceea ce susținem noi de când a devenit dumnealui președinte de Consiliu Județean de 6 ani, este un proiect futurist… să-mi fie cu iertare, pe dumnealui nu-l înțelege nimeni.”, a mai spus Alexandru Popa, președintele PNL Brăila.