„Se lucrează în foc continuu pe șantierul Drumului expres Brăila – Galați!”

„Se lucrează în foc continuu pe șantierul Drumului expres Brăila – Galați!”, a anunțat viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, joi, 10 februarie 2022, pe o rețea de socializare.
Ministrul a enumerat, în continuare, ce lucrări sunt în plină execuție pe șantier: lucrări la terasamente, execuție saltele material granular și lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor (amenajare podețe).

Potrivit precizărilor ministrului Grindeanu, termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este luna mai a anului 2024, drumul expres Brăila – Galați urmând a avea o lungime de 10,77 km.
În plus, ministrul a mai precizat faptul că valoarea întregului contract este de 371,41 milioane lei (fără TVA), sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene nerambursabile.
„Drumul Expres Brăila – Galați va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B, va asigura o conexiune rapidă între cele două orașe, dar și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.”, a mai spus ministrul Transporturilor și Infrastructurii în mesajul său public.
De asemenea, și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au dat publicității, pe aceeași rețea de socializare, noi imagini, realizate atât în timpul zilei cât și noaptea, pe șantierul Drumului Expres Brăila – Galați.

Foto Fb. CNAIR