Vernisajul Expoziției de grafică și pictură „Vine primăvara”, expoziție reaizată de elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii „Vespasian Lungu”

Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila și Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” organizează în data de 14 februarie 2022, ora 14:00, la Galeria Violon d’Ingres, din Piața Traian nr. 2, vernisajul Expoziției de grafică și pictură „Vine primăvara!”, semnată de elevii claselor de pictură și respectiv grafică, coordonați de profesorii Nela Constantinescu și Cristian Radu, ai Școlii Populare de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila.
Tema aleasă este venirea primăverii, iar interpretările elevilor sunt diverse, de la flori și păsări, la peisaje ales colorate și sugestive și indiferent de tehnica aleasă, pictură sau grafică, toate evidențiază inventivitatea și originalitatea artiștilor în devenire.
Vernisajul expoziției va fi transmis live pe pagina de Facebook a organizatorului – Centrul.de.Creatie.Braila, iar vizitatorii în căutare de frumos, pot vizita expoziția până în data de 14 martie 2022, cu respectarea legislației Covid-19 în vigoare.
Spațiul expozițional ce găzduiește acest eveniment, Galeria Violon D’Ingres, din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila are ca scop îmbogățirea activității expoziționale a creatorilor de artă neprofesionistă, prin punerea la dispoziție a spațiului special destinat, la etajul al II-lea al clădirii, din Piaţa Traian, nr. 2 de data aceasta, elevilor Școlii Populară de Arte și Meserii Vespasian Lungu.
Principiul fundamental al funcționării acestei galerii este promovarea creaţiilor artistice neprofesioniste, un important factor de susținere a vieţii culturale, promovând creaţia artistică a amatorilor, prin asigurarea vizibilităţii acesteia.
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila invită pe această cale toți brăilenii și nu numai, iubitori de frumos prin talentul cu care au fost înzestrați, să se adreseze instituției pentru a-și expune gratuit lucrările, oferind astfel ocazia, pentru călătorul grăbit și prins în agitația tumultuoasă a zilelor moderne, să-și îndrepte pașii spre această galerie de artă, unde va întâlni un loc plăcut ochiului și folositor sufletului, cu lucrări realizate din pasiune pentru arta.