Proiect cu finanțare europeană încheiat cu succes de Primăria Municipiului Brăila!

Modernizarea anumitor obiective din Municipiul Brăila cu fonduri europene continuă, cei mai recenți beneficiari fiind Grădinița cu program prelungit nr. 60 și Internatul Liceului cu Program Sportiv, ca urmare a finalizării proiectului „Eficientizare energetică Corp C3 – Grădinița cu program prelungit nr. 60 și Internat L.P.S.”.
Acesta este un proiect încheiat de Primăria Municipiului Brăila cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Ca urmare a finalizării proiectului respectiv, vor beneficia de condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional 50 de copii preșcolari, în grădiniță, 80 de copii școlari, în cele trei clase de la parter, 56 de elevi cazați în cele 14 camere ale internatului și 6 cadre didactice.
Primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, a ținut să precizeze public faptul că valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană a fost de 532.000 euro, din care bani din fonduri europene au reprezentant suma de 408.000 euro, iar prin contribuția Primăriei Brăila fiind acoperită suma de 124.000 euro.
Legat de acest proiect, finalizat cu succes, primarul Municipiului Brăila a venit cu precizări, subliniind faptul că lucrările de eficientizare energetică au constat în: placarea cu polistiren expandat ignifug de 10cm grosime a fațadelor, subsolului; termoizolarea terasei; schimbarea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din PVC cu geam termopan alcătuit din 3 foi de geam și grile de aerisire; montarea a 2 centrale termice în condensație cu eficiență ridicată și consum redus de combustibil; montarea a 4 panouri solare – pentru prepararea apei calde; dotarea cu 7 aparate aer condiționat; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață – LED; refacere instalații electrice și realizare instalațiile de curenți slabi; dotarea cu instalații PSI – 6 hidranți interiori și 2 hidranți exteriori; detecție și semnalizare incendiu; refacere hidroizolații și sisteme de scurgere pentru prevenția infiltrațiilor de apă.
De asemenea, primarul a mai subliniat faptul că au fost realizate și alte lucrări conexe: zugrăveli interioare cu var lavabil; scară exterioară de evacuare, din beton armat; rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități; recompartimentări interioare.
În plus, Viorel Marian Dragomir a mai precizat că: suplimentar, Primăria Municipiului Brăila a mai alocat aprox. 33.000 euro pentru dotarea cu mobilier pentru 15 camere de cazare ale internatului; o mașină de spălat rufe profesională și uscător – spălatorie; o mașină de spălat vase, o plită cu 6 arzătoare, cuptor și friteuză – bucătărie; reparații uși; înlocuire pardoseală parchet: 24 de băncuțe și scăunele pentru grădiniță – grupa mare.

Primarul Dragomir a mai spus că perioada de execuție a lucrărilor a fost de 12 luni, constructorul fiind S.C. LARAPEU CONSTRUCT S.R.L. – Brăila, iar proiectant fiind S.C. CIC CONS S.R.L. – Brăila.
În finalul mesajului său către brăileni, Viorel Marian Dragomir a ținut să mulțumească echipei de proiect, cadrelor didactice și colaboratorilor pentru susținere și ajutor.
Echipa de proiect, potrivit informațiilor oferite de primar, este următoarea: manager proiect – Ghionu Mihaela Adelina; asistent manager proiect – Giugiuc Marian; responsabil monitorizare – Dinu Ileana; responsabil financiar – Daniela Mariana Mihalache; responsabil juridic – Jercan Marin; responsabil tehnic – Corneliu Remus Radu; responsabil achiziţii publice – Mirela Moldoveanu; responsabil publicitate și informare – Radu Gelu Ciprian.
Prin realizarea acestor intervenții s-a obținut o eficiență energetică crescută a clădirii în care își desfășoară activitatea Grădinița nr. 60 și Internatul L.P.S. – Corp C3, care va determina scăderea consumului anual de energie primară, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și realizarea unui imobil ce va oferi condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional.
„În perioada următoare o să prezentăm și alte unități de învățământ modernizate cu fonduri europene.”, a mai promis primarul Viorel Marian Dragomir.