Deputatul Nicu Niță: „Singura soluție rezonabilă pentru ca populația și economia să nu sufere, în continuare, șocuri majore este revenirea rapidă la un sistem reglementat

„Soluția juridică propusă de miniștrii PSD prin care compensarea facturilor să se aplice încă de la 1 ianuarie, a fost respinsă de miniștrii liberali ai Energiei și Justiției, fără o justificare solidă.”, susține deputatul social – democrat Nicu Niță, într-un mesaj făcut public miercuri, 26 ianuarie 2022.
Conform sursei citate, PSD a intrat la guvernare „tocmai pentru a corecta derapajele socio-economice grave din ultimii doi ani și, impunând pachetul social, pentru a permite pensionarilor și salariaților cu venituri mici să aibă o rezervă financiară decentă pentru a depăși cu bine iarna.
PSD reafirmă faptul că singura soluție rezonabilă pentru ca populația și economia să nu sufere în continuare șocuri majore este revenirea rapidă la un sistem reglementat, pe o perioadă bine determinată.”
Nicu Niță a mai subliniat faptul că social-democrații au constituit un grup de lucru pentru elaborarea unor documente tehnice de sprijin pentru adoptarea unui calendar de reglementare a pieței energiei și gazelor, cel mai devreme din 1 aprilie 2022.
„Toate datele economice disponibile arată că efectul liberalizării pe piețele energetice en-gros a dus la prețuri de 2,5 până la 5 ori mai mari în septembrie 2021 față de septembrie 2020.
În viața reală, vedem că liberalizarea la gaze începută în iulie 2020 a adus românilor prețuri aproape duble! Tot ceea ce au reușit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriașă a exploziei facturilor în plină iarnă.”, a mai spus deputatul brăilean, precizând, de asemenea, că PSD va face toate eforturile posibile pentru ca Guvernul să decidă revenirea la prețuri reglementate și decente în domeniul energiei și gazelor.

Foto Fb. Nicu Niță