Ludovic Orban: „E sănătos pentru democrația noastră să nu uităm dureroasele lecții ale trecutului”

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este aniversată, în fiecare an, și în România în data de 27 ianuarie și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.
„Nu avem voie să uităm ororile extremismului, rasismului și xenofobiei, ale intoleranței devenită politică de stat. Astăzi, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, trebuie să realizăm că pericolul radicalizării și al amplificării urii de către minți bolnave nu este nici acum unul de neglijat. Dimpotrivă!”, susține deputatul Ludovic Orban, fost premier al României, într-un mesaj făcut public joi, 27 ianuarie 2022.
Ca urmare a încercării unor formațiuni politice de minimizare a holocaustului, Orban a mai spus: „Din păcate, vedem în zilele noastre formațiuni politice care, în pofida reglementărilor legale existente, minimalizează Holocaustul, fapt care ar trebui să ducă la o reacție pe măsură din partea instituțiilor statului.”
Ludovic Orban a mai subliniat faptul că nu trebuie să fie uitate lecțiile trecutului iar cetățenii să nu ezite să ia atitudine împotriva practicilor și elementelor retorice specifice fanatismului și regimurilor de exterminare: „E sănătos pentru democrația noastră să nu uităm dureroasele lecții ale trecutului, și să luăm atitudine ori de câte ori constatăm că sunt aduse în actualitate tactici, practici și elemente retorice specifice fanatismului și regimurilor de exterminare. E un îndemn pentru a nu tolera intoleranța, ci a face front comun împotriva ei, întrucât este un front comun pentru umanitate noastră, a fiecăruia.”

Foto Fb. Ludovic Orban