3 cuțite confiscate de jandarmi, în numai 2 zile! Două persoane au încercat să fugă la vederea autospecialei de jandarmerie

În două zile, jandarmii au ridicat în vederea confiscării 3 cuțite. Unul dintre „posesorii” depistați, în weekend, de colegii noștri nu a împlinit încă vârsta majoratului.
Sâmbătă, 22 ianuarie a.c., ora 23:45. Un echipaj de jandarmerie patrulează prin cartierul Obor din municipiu. Un tânăr, aflat în intersecția străzilor Aleea „Micșunelelor” și Aleea „Narciselor”, o ia la fugă printre blocuri, atunci când a văzut autospeciala.
Colegii noștri au devenit suspicioși cu privire la reacția bărbatului la vederea dubei, astfel că au pornit în căutarea acestuia. Au reușit să-l intercepteze la scurt timp, pe strada „1 Decembrie 1918”. După ce i-au făcut controlul corporal, jandarmii au aflat „motivele” fugii tânărului de 31 de ani: un cuțit tip briceag cu lungime totală de 26 de centimetri (din care 12 centimetri reprezintă lama și 14 centimetri mânerul) și un cuțit tip briceag cu lungimea totală de 20 de centimetri (din care 9 centimetri lama și 11 centimetri mânerul).
Jandarmii au întocmit actele de sesizare, cercetările fiind continuate de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
La fix 24 de ore după această depistare, un alt echipaj de jandarmerie a observat patru tineri care consumau băuturi alcoolice în spațiul public, pe Calea „Galați”, în apropierea unei stații peco. Unul dintre aceștia a încercat să se facă nevăzut, însă nu a reușit. Motivul pentru care tânărul a vrut să evite un dialog cu colegii noștri îl reprezenta un cuțit cu lungimea totală de 34 de centimetri (din care 21 de centimetri lama și 13 centimetri mânerul), obiect pe care-l purta în buzunarul de la piept al gecii.
Mai mult decât atât, în urma legitimării, a reieșit faptul că toți cei patru sunt minori, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Tânărul care a fost depistat cu un cuțit asupra sa are 17 ani.
Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru tânărul aflat în pragul majoratului, cercetările fiind continuate de colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, iar ceilalți adolescenți s-au ales cu amenzi în cuantum de 200lei, pentru consum de alcool în spațiu public, așa cum prevede Legea nr. 61/1991 rep. pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila