Tudose: „Sărbătorim 163 de ani de la Unirea Principatelor Române într-un context dificil marcat de pandemie, criză energetică și tensiune în vecinătatea noastră”

Ziua de 24 Ianuarie, când românii aniversează Mica Unire, nu a trecut neobservată de eurodeputatul social-democrat Mihai Tudose.
„Sărbătorim 163 de ani de la Unirea Principatelor Române într-un context dificil, marcat de pandemie, criză energetică și tensiune în vecinătatea noastră.”, a spus astăzi public Mihai Tudose, făcând trimitere la actul unirii din 24 Ianuarie și contextul actual din întreaga lume.
În continuarea mesajului său, eurodeputatul brăilean a făcut apel la solidaritatea între oameni pentru a face față mai ușor problemelor actuale cu care se confruntă: „În 1859, piatra de temelie a statului național unitar a fost posibilă numai datorită voinței românilor de a așeza ceea ce-i unea mai presus de orgolii și interese.
Avem datoria, în aceste vremuri complicate, să ne inspirăm din efortul fondatorilor României moderne și să fim solidari pentru a face față tuturor încercărilor. La mulți ani, cu unire și simțire românească!”.