Amenzi drastice pentru cei ce nu păstrează curățenia municipiului

În perioada 31.08 – 08.09.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. În acest interval de timp, poliţiştii locali brăileni au constatat şi aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.415 lei.
Pe linia păstrării curățeniei în Municipiul Brăila, în perioada analizată, au fost depistate şi sancţionate 10 persoane, cu amenzi în valoare de 10.500 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.500 lei.
Astfel, un brăilean s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, el fiind depistat aruncând o cutie din carton și un sac din plastic pline cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
Cu amendă în valoare de 1.000 lei a fost sancționată și o altă persoană, tot din Brăila, aceasta fiind depistată pe terenul viran situat între str. Gh. M.Murgoci și Șoseaua Dig. Brăila-Galați aruncând o pungă din plastic plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
De asemenea, pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravențional de către polițiștii locali brăileni, 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.000 lei.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană din com. Movila Miresii, cu amendă în valoare de 100 lei, aceasta fiind depistată fumând în incinta unui părculeț de joacă.